Lämmitys

Jos puuhommat maistuvat puulta, apulaiset tuovat piristystä

Puuhommat voi olla tylsiä ja yksitoikkoisia, mutta apulaisten kanssa homma ei ole liian tasapaksua.

Jos on sellainen olo, että puuhommat on liian helppoa hommaa, kannattaa ehdottomasti ottaa puuhaan mukaan kolme vuohta ja kaksi lasta. Ai oikeastaan, nuo lapsethan leikkivät olevansa pikkuvuohia, eli oikeastaan mulla oli vaan keskikokoinen vuohilauma seuranani. Ja niitä vuohia olikin sitten joka paikassa. Onneksi ei ollut urakkatavoitteita tälle päivälle 😀

Kolme vuohta (uusine valopantoineen) ja kaksi vaaleanpunaista pikkukiliä

Mun puut jäi viime syksynä taivasalle, tai on ne pressun alla olleet mutta siihen nähden kuinka hankala niitä oli nakutella maasta ja toisistaan irti, on pressu vuotanut ja puut on läpimärkinä jäätyneet toisiinsa kiinni. Toivon, että saisin nämä kuitenkin edes saunanpesässä palamaan, sillä ensi viikosta on tulossa armottoman kylmä (tännekin luvattu -26 asteen pakkasia), ja ensi viikolla taitaa pöhähtää savuna ilmaan kaikki mun loput polttopuut.

Oli vähän hommaa kaivella lumen alta jäätyneitä halkoja
Jonkin verran sain klapeja sisälle liiteriin. Laitan ne halkomakoneella pienemmiksi, niin saattavat kuivahtaa sisällä, jos eivät ole läpimärkiä

Jossain kohtaa pyysin vuohilaumalta, että menettekö vähän siitä pois tieltä, että voin heitellä näitä puita sisään?!

Toinen pikkukileistä kyseenalaisti tämän pyyntöni kysymällä, että miksi sinun täytyy äiti heitellä, etkö voisi vaan nätisti tuoda niitä?

No, näin sitten tein. Kannoin niitä nätisti sisään.

Kuoren päällä kasvava sammal maistuu vuohille.

Yksi kommentti

  • Kkatja_

    Kyllä ne kotihommat on lasten kanssa mukavia tehdä yhdessä, joskus ehkä hieman vähemmän mukavaa ja toisinaan taas ihan kivaa. 🤭😄 Syksyllä onneksi huomasin, että 4- ja 5-vuotiaista alkaa olla oikeasti apua puuhommissa kun sille päälle sattuvat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *