Pikkutalo

Pikkutalon remppakuulumisia

Pihapiirissäni on tosi söpö pieni punainen tupa, jossa on tällä hetkellä pieni pintaremontti työnalla. Sen jälkeen pikkutupa olisi ajatuksena laittaa Airbnb-käyttöön.

Pikkutuvassa on ollut marras-syyskuussa työn alla kylppärin lattian maalaus, keittiökaappien maalaus, ja myös makkarin seinää olen maalannut. Työläimpänä urakkana on ollut tuo kylppärin lattian maalaus, ja sen parissa puuhasteluun alkaa jo innostus loppua… Työn alla ollut osuus tuli tänään valmiiksi, mutta vielä pitäisi saunan lattialle tehdä samat taiat.

Kun beigen/hiekan/minkälie värisen lattian maalasi, muuttui koko suihkuhuoneen ilme tosi paljon modernimmaksi saman tien.

Itse maalaaminenhan ei vie kauaa, tunnissa olen hinkuttanut suihkuosioon maalikerroksen. Mutta, ne pohjatyöt: pesu, hinkkaaminen ja kuuraaminen veivät aikaa. Voin myöhemmin kirjoitella tarkemmin kaakeleiden maalaamisesta, mutta tällä hetkellä en enää halua ajatellen koko asiaa 😄 Ja sitten lopuksi täytyy vielä saumata lattian ja seinän välit (sitäkään en ole ennen tehnyt, joten opettelu vie aikaa).

Silikonisaumat piti huolellisesti poistaa ennen maalausta, lattian kalkkitahrat saada puhdistettua jne. Hommaa riitti!

Pikkutuvan keittiönkaapit olivat kamalan tylsät. Olen etsiskellyt niihin sopivaa sävyä, ja tällaiseksi vihreäksi ne saavat nyt varmaankin jäädä.

Kylppärin lattia saa nyt kuivua rauhassa, ja etsin motivaatiota jatkaa saunan lattian esikäsittelyillä. Sitä ennen puran puuhellan päältä sen päälle rakennetun tason, ja yritän saada puuhellaa korjattua taas käyttökelpoiseksi.

Puuhellan suurimpana ongemana on uuniosa, joka on hapertunut puhki. Lisäksi hellan kannesta puuttuu keittolevy, ja saa nähdä, löytyykö muitakin yllätyksiä kun pääsen lähemmin tarkastelemaan.

Tavoitteena oli saada tupa Airbnb-markkinoille joulukuusi, mutta siihen en ehtinyt. Täytyy toivoa, että mahdollisimman pian vuoden alusta saisin tämän valmiiksi ja tuottamaan edes kulujensa verran tuloja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *