Eläimet

Kanoja ja kananmunia

Sain loppukesästä hankittua myös kanaparven, ja on ollut yllättävää, miten helppoa ja hauskaa yhteiselo niiden kanssa on ollut!

Hups, kesän 2023 tilinpäätöksestä jäi puuttumaan yksi suuri tapahtuma, eli se, että meille muutti kanaparvi. Kanojen muutosta on vasta alle kuukausi, mutta tuntuu, että ne olisivat asuneet meillä aina: niin luontevaa heidän kotkottelu tuossa pihalla on.

 

Onk sul jottai herkui?

Kanat tulivat melko nopealla aikataululla, mutta reilussa viikossa sain onneksi tehtyä heille kanalan valmiiksi, ja ulkotarha taisi valmistua kun jo he asuivat täällä ekaa päivää. Tuo oli vähän kiireistä aikaa, joten muistikuvat on hieman epäselviä :’D

 

Ulkotarha valmistui nopeasti katoksen alle

 

Kanat orrella
Kanala on pieni, ja pitäisi vielä sisustaa uudelleen 

Lapset rakastavat kanoja ja niiden touhujen seurailua. Vanhempi lapsi toteaa melkein joka toinen päivä miten onnellinen on siitä, että otettiin kanoja sittenkin jo nyt eikä vasta ensi kesänä. Myös vuohien mielestä kanat on hauskoja räpiköijiä, tai sitten vuohia vaan kiinnostaa se, että kanoilla on tarhassaan kauraa…

Kanat ja vuohi
Vuohienkin mielestä kanat ovat hauskoja

Lisäksi: nämä ovat hyviä kanoja munimaan. Munia tulee 3-4 päivässä, eli juuri sopiva määrä meidän kokoiselle porukalle. Täytyy vielä tehdä tutkimustyötä siitä, kauanko kananmunat säilyvät. Olisi kiva saada niitä varastoon, sillä jossain vaiheessahan nämä ilmeisesti aloittavat keskitalven munintatauon.

Munien kantaminen sisälle on tarkkaa puuhaa

Voisin sanoa, että jos haluat helppoja ja hauskoja lemmikkejä, hanki kanoja! Ne syövät ruuantähteet, tai oikeastaan kuten sanon, muutavat ruuantähteet muniksi. Kätevää 😁

Kana ikkunalla
Haloo, luukut auki, on jo aamu!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *