Ruoka

Pannulasagne

Näin joskus Instagramia selaillessani idean paistinpannulla tehdystä lasagnesta. Nyt sähkönsäästön aikaan käytän sähköuunia vain hätätapauksissa (näihin voisi lukea lähinnä synttärikakun leipomisen tai urgent need saada ranskiksia), ja kaiken muun ruuan pyrin tekemään puuhellalla. Monet uuniruuat taidetaan tehdä ihan tavan vuoksi uunissa, sillä kyllä paistikasarissa onnistuu kokemukseni mukaan myös kiusauksetkin, ja muutaman päivän takaisen kokemukseni mukaan myös lasagne.

Tässä vielä ohje, jonka mukaan tein tämän helpon ja nopean (maidottoman) lasagnen. Mielestäni on tärkeintä tehdä asiat fiiliksen mukaan, joten määriä ei (taaskaan) kannata liian tarkkaan seurata. Jauhelihan korvaamalla saa helposti vegeversion.

Laita kattilaan kiehumaan tomaattikastike:

  • pari pukillista (500g) tonnikalamurskaa
  • pari ruokalusikallista tomaattipyreetä
  • 2-3 valkosipulinkynttää
  • 1 sipuli
  • mausteita fiiliksen mukaan; herbamare, basilikaa ja oreganoa
  • puoli ruokalusikallista siirappia ja pari ruokalusikallista omenaviinietikkaa

Paista pannulla n. 500 g jauhelihaa, ja kaada ne tomaattikastikkeen sekaan.

Tee valkokastike:

  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 4 dl kauramaitoa
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita

Lado pannuun pohjimmaisesta alkaen tomaattikastiketta, valkokastiketta, ja lasagnelevyjä, ja laita tässä järjestyksessä niin monta kerrosta kuin kasariin mahtuu. Ripottelin väleihin myös vegaanista juustoa, vaikka ravintohiivahiutale tuo myös juustomaista säväystä. Päällimmäiseksi kerrokseksi jää kastikkeet, ja kuorrutukseksi voi halutessaan laittaa tomaattiviipaleita ja juustoraastetta, mutta ilmankin pärjää.

Nestettä kannattaa olla riittävästi, jotta ruuasta ei tule liian kuivaa. Kannattaa paistamisen aikana lisätä tarpeen mukaan vettä tai maitoa, jotta lasagnesta tulee mehevää.

Seuraavaksi kokeilen, saisiko pullaa tehtyä pelkän uunittoman puuhellan avustuksella. Stay tuned!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *