Ruoka

Vegaaninen parmesaaninkorvike

Meidän jääkaapissa ei ole näkynyt lehmänmaitopohjaisia tuotteita sitten vuoden 2018. Aluksi teki eniten tiukkaa luopua salaattijuustoista (tai juustoista yleisesti ottaen…), mutta onneksi kaverini tutustutti minut heti tuolloin (maidottoman) maailman yhteen parhaimmista tuotteista: ravintohiivahiutaleisiin. Nämä hiutaleet ovat umamin makuisia hippusia, joissa on lisäksi b-vitamiinia ja ilmeisesti muitakin ihan hyviä ravinteita.

Useimmiten käytän ravintohiivahiutaleita salaatin päällä ihan sellaisenaan, mutta kun panostan, teen seuraavanlaisen ’vegaanisen parmesaanijuustonkorvikkeen’:

– 1 dl ravintohiivahiutaleita
– 1 dl auringonkukansiemeniä
– 0,5 dl mantelijauhetta
– 0,5 tl (meri)suolaa

Laita kaikki ainesosat samaan astiaan, ja surauta sauvasekoittimella muruksi. Valmista!

 

Määrät ei ole ollenkaan tarkkoja, eikä kaikkia ainesosia edes tarvitse (eikä tarvitse mitata); mantelijauhon voi jättää pois ja siemet vaihtaa vaikka cashew-pähkinöihin. Mittasuhteita voi vaihdella oman maun (ja kaapin sisällön) mukaan, mutta yllä mainituilla määrillä on valmistunut kuvan purkin sisältö.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *